WordPress Hero

Představení společnosti BlueVPS

Datum: 24.5.2021 Autor: Petr Kývala

dedikované servery

Hledáte optimální hosting v Nizozemsku, který nabízí optimální poměr cena/výkon? Rád bych vám v článku představil hosting BlueVPS, který nabízí virtuální a dedikované servery ve více než 10 zemích světa.

Které služby BlueVPS.com nabízí?

Virtuální server

Virtuální server si lze přirovnat k panelovému domu. Pronajímáte si byt ve velkém panelovém domě, za který platíte méně jak za dům, ale máte omezené možnosti. Stejně jako byt má VPS své nevýhody. Můžete se setkat s nevhodným sousedem, který server zahltí a vy budete mít potíže, než vám pomůže technická podpora.

Dedikovaný server

Dedikovaný server si lze představit jako pronájem domu. Máte velký prostor a jelikož nejste majitel neplatíte a nestaráte se o opravy. Máte velký výkon pouze pro sebe, který můžete využít pro náročné aplikace a například vysoce navštěvované weby.

Podle čeho vybírat hosting?

Podpora

Když se něco nepovede nebo server začne dělat neplechu je potřeba co nejdříve začít komunikovat s podporou. Čím dříve vám podpora odpoví, tím menší škody budete mít. BlueVPS.com nabízí 24/7 podporu na livechatu, která je vám schopná kdykoliv odpovědět a vyřešit váš problém.

Lokalita

Čím blíže budete k uživatelům, tím lepší bude doba načítání vašeho webu a také zvýšíte uživatelský komfort. Díky velkému množství možných lokalit můžete tvořit CDN, nebo například geo-webclustery, decentralizované zálohování a podobně.

Přívětivý poměr cena/výkon

Při výběru poskytovatele hostingových služeb vybírejte podle poměru ceny a výkonu. Běžná cena za VPS s 1vCPU a 1GB RAM se pohybuje mezi 5-10 dolary.

Nabídka BlueVPS.com

Virtuální servery

Mezi nejoblíbenější balíček od BlueVPS.com patří VPS s 2vCPU, 4GB RAM, 100GB HDD (RAID10) (https://bluevps.com/4gb-vps/). Tento balíček nazývaný jako “bKVM 4096” si lze pronajmou už za 25 dolarů. VPS běží na RAID10, který zajišťuje bezpečnost vašich dat, díky replikaci. Pokud nevyužijete celý výkon 4GB RAM VPSka můžete zvolit jiný balíček. Ceny VPS serverů od BlueVPS začínají na 2,69 dolarech měsíčně.


Nabídka “high-end” VPS serverů

Dedikovaný server

Oblíbená lokalita pro dedikované servery od BlueVPS.com je Nizozemsko (https://bluevps.com/dedicated-server-netherlands/). Můžete si vybrat ze tří typů dedikovaných serverů, avšak pokud si nevyberete, můžete napsat na obchodní oddělení BlueVPS.com, které vám rado nabídne i jiné výkonnější alternativy. Dedikovaný server u BlueVPS.com si lze pronajmout už od 50 dolarů měsíčně.


Nabídka dedikovaných serverů

Doporučil bych BlueVPS.com?

Ano, mají dobrý poměr ceny vůči výkonu. Líbí se mi velké množství lokalit, které lze využít na CDN nebo třeba decentralizované zálohování po celém světě. Jako benefit beru 24/7 podporu, která rychle odpovídá a řeší problémy na livechatu.

//gads