WordPress Hero

Jak mohou hráči využít VPN?

Datum: 15.11.2021 Autor: Alžbeta Komrsková

VPN pro hráče
Zdroj: Pexels.com

Pokud patříte mezi hráče, nejspíš vám pojem VPN není cizí. Jedná se o šifrovanou síť, kterou zpravidla používáme pro streamovací služby, které nejsou dostupné v našem regionu. Jejich využití ve světe her je možná trochu opomíjené, což je velká škoda – může totiž nabídnou řadu výhod. Pojďme se tedy společně podívat, jaké jsou výhody i úskalí přináší použití VPN při hraní her.

Získejte neomezený přístup

Hlavní důvod, proč většina hráčů VPN využívá, je jednoduše možnost neomezeného přístupu. To znamená, že získáte přístup i k takovým hrám, které ve vašem regionu nejsou k dispozici – stává se, že jsou určité hry v některých zemích jednoduše zakázané. Použitím VPN se k nim však dostanete, aniž byste museli měnit svou reálnou polohu.

Bonusem je kvalitní zabezpečení

Kromě možnosti hraní nedostupných her je výhodou i samotná bezpečnost, kterou VPN poskytuje. V prostředí her jsou totiž poměrně časté tzv. DDoS útoky, tedy útoky za účelem odepření určité služby, v našem případě hry. Ty tak mohou hru nejen zpomalit, ale také úplně shodit herní servery.

Rychlost připojení

Pokud je pro hraní online her nějaký prvek opravdu důležitý, tak rozhodně rychlost připojení. Příliš pomalé připojení je jednou z věcí, které dokážou naprosto zničit zážitek ze hry. Proto není divu, že se celá řada hráčů obává použití VPN právě z hlediska zpomalení rychlosti.

S tím souvisí i tzv. ping, tedy Packet InterNet Groper, což v překladu znamená „ověření po internetu přenášených souborů dat“. VPN může mít na ping negativní vliv především v případě, že použijeme servery ve velice vzdálené zemi. Pokud se tedy bojíte zpomalení připojení, volte spíše bližší servery například sousedních zemí. Pokud je problémem naopak velká vzdálenost mezi místním a herním serverem, tedy například v případě, že hra využívá servery ve vzdálené zahraniční zemi, se pomocí VPN jednoduše připojíte k serveru v její blízkosti. Díky tomu si užijete hraní bez zpoždění.

Je VPN při hraní her legální?

Častou otázkou ohledně použití VPN při hraní her je jeho legálnost. U nás, stejně jako ve většině evropských a západních zemích, se jedná o nástroj, jehož použití je v souladu se zákonem. Jiná situace je samozřejmě například v Číně či Rusku.

Co se týče samotného použití VPN například pro získání nižší ceny či přístupu z regionů, ve kterých je hra zakázaná, zde už se pohybujeme na hraně legality. Je však třeba říci, že hrozí maximálně zrušení účtu, nemusíte se tedy bát právních následků.

Jakou VPN bychom měli zvolit?

Co se týče konkrétní VPN, na výběr máme z celé řady různých provozovatelů. To však neznamená, že by všichni poskytovali stejnou kvalitu služeb, a to jak z hlediska uživatelské přívětivosti a ceny, tak právě vlivu na rychlost připojení.


NordVPN logo

Pokud hledáte opravdu spolehlivého poskytovatele VPN, dobrou volbou je společnost NordVPN. Tato celosvětově oblíbená VPN nabízí opravdu kvalitní služby, a to jak dostatečně rychlé a bezpeční připojení, tak například i možnost použití VPN až na šesti zařízeních. Kromě toho se dá nainstalovat jako rozšíření v prohlížeči, možné je i použití v mobilním telefonu. Využít ho můžete samozřejmě i pro jiné účely než hraní, ale co se týče oblíbenosti mezi hráči, právě NordVPN patří mezi ty nejpopulárnější. Pokud ho chcete vyzkoušet, můžete využít právě probíhající 72% slevy v rámci Black Friday.



//gads